01 aug Rijden we straks met een zonnedak rond? Bedrijven zien potentie in zonne-opwekking via autodaken

1 augustus 2017

Rijden we straks met een zonnedak rond?
Bedrijven zien potentie in zonne-opwekking via autodaken

Benieuwd naar de laatste bewegingen en trends omtrent de energietransitie en de inzet van flexibele energie? Wim van Rooijen, trendverkenner en innovatieversneller bij Fountainheads, schrijft maandelijks een blog voor Flxbl World waarin hij zijn visie deelt. In de onderstaande blog beschrijft Wim in hoeverre we op weg zijn naar duurzame, door de natuur gedreven, mobiliteit. Steeds meer bedrijven zetten in op zonnedaken. Lees hieronder meer.  

Wim

Van 8 tot 15 oktober 2017 wordt in Australië de 14e World Solar Challenge gereden. Een tweejaarlijkse race voor verschillende types zonneauto’s van Darwin naar Adelaide over een afstand van 3.000 kilometer, dwars door het continent. De race, die dertig jaar bestaat, lijkt te gaan om het winnen van de Challenge. In werkelijkheid is het een kweekvijver van en voor talent. Door uitgekiende partnerships met ondernemingen ontwikkelen studententeams innovaties die na de race kunnen worden toegepast in de producten en processen van participerende bedrijven. Dat is de echte challenge. Startups en bedrijven als Toyota en Tesla zetten vol in op deze ontwikkeling. Rijden we straks allemaal met een zonnedak rond? Zijn we op weg naar duurzame, door de natuur voortgedreven, mobiliteit?

Studenten op groots avontuur naar duurzame mobiliteit

Nederland is traditioneel sterk vertegenwoordigd in het deelnemersveld. De laatste edities behaalde ze zelfs hoge klasseringen en eindoverwinningen. De World Solar Challenge is een laboratorium voor de ontwikkeling van kennis die leidt tot nieuwe innovaties en toepassingen. Studententeams van TU Delft, Twente en Eindhoven onderbreken dan ook vaak hun studie voor een jaar om zich vol overgave te richten op de overwinning van de Challenge. En om bij te dragen aan de ontwikkeling van duurzame mobiliteit.

Elk jaar bouwen de studenten nieuwe zonneauto’s, voortbordurend op de ervaringen en leer- en verbeterpunten van voorgaande edities van de Challenge. Er wordt intensief samengewerkt met de industrie en kennis opgedaan over aandrijving door elektromotoren, aerodynamica en de effectiviteit van zonnecellen.

Uitgekiende partnerships om innovatie toe te passen

Door uitgekiende partnerships met ondernemingen ontwikkelen de studententeams innovaties die na de race kunnen worden toegepast in de producten en processen van participerende bedrijven. Zo hebben ex-studenten en leden van een voormalig Solarteam van TU Eindhoven, op basis van opgedane ervaring, de startup Lightyear opgericht. Lightyear kondigde aan in 2019 haar eerste commerciële zonneauto op de markt te brengen. De Lightyear One is een elektrische, vierwiel aangedreven auto die opgeladen wordt met zonne-energie en kan tot wel 800 kilometer rijden op een batterijlading.

Als ik op de snelweg rijd vraag ik me sowieso af waarom we niet al meer gebruik maken van de mogelijkheid om deze oppervlakten in te zetten om duurzame energie op te wekken. Dat is over het algemeen niet voldoende om autobatterijen van full-electric of hybride auto’s volledig te vullen. Maar alle op deze manier opgewekte energie hoeft dan niet meer opgeladen te worden met een stekker. En dat is al grote winst.

Bedrijven zetten vol in op zonnedaken

Gelukkig zet het bedrijfsleven inmiddels ook vol in op zonnedaken. Later dit jaar introduceert Toyota de nieuwe Prius met een zonneceldak. En Tesla kondigde aan dat het Tesla Model 3 geschikt is voor deze toepassing. Daarmee volgen steeds meer automerken het voorbeeld van de autofabrikant Fisker die eerder met de Karma een zonnedak introduceerde.

In China kondigde Hanergy in 2016 een drietal zonneauto’s aan. De commerciële productie daarvan is nog niet gestart. En Panasonic, de partner van Tesla en Toyota, gaf ook aan meer potentie te zien in autodaken voor de opwekking van zonne-energie. Mooie ontwikkelingen die de toekomst van mobiliteit flink uitdagen. Rijden we straks allemaal rond met een zonnedak? Zijn we op weg naar duurzame door de natuur voortgedreven mobiliteit? Dat is de echte challenge.

Flex complex? Het valt best mee! Heeft u vragen of loopt u ook ergens tegen aan in het flexibel gebruik van energie? Stel ze via één van onze social media kanalen, en wij leggen het u uit!

Deel dit bericht via Facebook, Twitter of Linked-In

Was dit bericht interessant? Like dan dit bericht

Gerelateerde berichten


Logo Header Menu