12 sep Slimme boiler van Eneco zet overschot duurzame energie in voor verwarming

12 september 2017

Flex News

Eneco en Peeeks lanceren slimme boiler.

Boiler gebruikt overschot zonne-energie om nog duurzamer te douchen

Zonnige dagen met veel wind zijn gunstig voor zonnepanelen en windmolens. Te veel zon of wind kan echter belastend zijn voor het elektriciteitsnet, waardoor overschotten aan duurzame energie veelal verloren gaan. Eneco, Peeeks en Inventum hebben de handen ineengeslagen om dit aan te pakken. Resultaat: een slimme elektrische boiler, die gebruik maakt van overvloedige groene energie om te verwarmen. Door dit slimme stoken wordt water op maatschappelijk verantwoorde wijze verwarmd voor een ‘duurzame’ douche. Bovendien kunnen consumenten met dit slimme verwarmingsmechanisme besparen op hun energierekening.

De slimme boiler
Peeeks en partner Eneco zijn een project gestart, dat gesteund is door Topsector Energie van het Ministerie van EZ, om een brug te slaan tussen het energieverbruik van consumenten en energieopwekking uit duurzame bronnen. De grootste huishoudelijke stroomverbruiker? De elektrische boiler. Ter vergelijking: alle ±500.000 elektrische boilers in Nederland vragen evenveel vermogen als circa 600 windmolens kunnen leveren. Een slimme boiler kan op afstand aan- en uitgeschakeld worden. Zo kan Peeeks schommelingen in groene opwek opvangen én tegelijk de consument een extra betrouwbare warmwaterbron bieden.

Lees het hele artikel hier.

Bron: Enecogroep

Flex complex? Het valt best mee! Heeft u vragen of loopt u ook ergens tegen aan in het flexibel gebruik van energie? Stel ze via één van onze social media kanalen, en wij leggen het u uit!

Deel dit bericht via Facebook, Twitter of Linked-In

Was dit bericht interessant? Like dan dit berichtLogo Header Menu