24 aug Besparen met elektrisch laden

24 augustus 2016

Elektrisch laden
Elektrisch laden

Besparen met elektrisch laden

Sinds een paar maanden is het mogelijk om het elektrisch laden van uw auto te doen met behulp van de Jedlix app. Vaak staat de auto een hele nacht aan de laadpaal te laden, maar heeft deze slechts 2 uur nodig om volledig op te laden. Zonde! Hier is ruimte om flexibel met energie om te gaan en de auto alleen te laden op de meest duurzame en goedkoopste momenten. Het klinkt best logisch allemaal, maar hoe werkt dit nu precies? Erik van Aalzum, verantwoordelijk voor Energie Optimalisatie bij Jedlix, legt het uit.

Korte recap: de werking van de energiemarkt

Erik: ‘In de energiemarkt moeten vraag en aanbod ten alle tijden gelijkgesteld zijn. Als dit niet het geval is, ontstaat er onbalans op het energienet. Deze onbalans kan meerdere oorzaken hebben, bijvoorbeeld doordat een elektriciteitscentrale uitvalt, maar ook doordat er meer of minder wind is voorspeld of een hoger of lager energieverbruik plaatsvindt door consumenten. Onbalans wordt opgevangen door bijvoorbeeld elektriciteitscentrales op of af te schakelen. Tennet, verantwoordelijk voor de balanshandhaving van het Nederlandse hoogspanningsnet, zorgt ervoor dat er mechanismes in werking worden gesteld indien er onbalans ontstaat. Dit doen ze door partijen te zoeken die hen hierbij kunnen helpen. Deze partijen krijgen hier een financiële prikkel voor.

Afrekenen via de onbalansprijs

Om ervoor te zorgen dat vraag en aanbod aan elkaar gelijk zijn, is er afgesproken dat alle partijen een dag van tevoren aangeven wat zij gaan produceren en/of consumeren. Al deze biedingen worden samengevoegd zodat er voor elk uur overeenstemming wordt bereikt over vraag en aanbod voor de volgende dag. Als elke partij zich exact hieraan zou houden, dan zou er op de dag zelf geen onbalans meer zijn. Feit is dat dit nooit het geval is, aangezien partijen niet 100% correct de productie/afname kunnen voorspellen.

Wanneer het Nederlandse net dan een teveel aan elektriciteit beschikbaar heeft, daalt de elektriciteitsprijs. Het aanbod is immers groter dan de vraag. Deze lagere prijs wordt ook wel de onbalansprijs genoemd. Op het moment dat het aanbod op het Nederlandse net groter is dan de vraag zullen alle partijen die meer elektriciteit op het net hebben dan afgesproken de dan geldende onbalansprijs ontvangen voor de surplus aan elektriciteit. De partijen die minder elektriciteit op het net hebben dan afgesproken, moeten de dan geldende onbalansprijs betalen voor de hoeveelheid elektriciteit welke ze te weinig op het net hebben. Omdat in dit geval het aanbod groter is dan de vraag zal deze onbalansprijs relatief laag zijn. Hierdoor zijn de partijen die deze onbalans veroorzaken slechter af dan de partijen die er juist (onbewust) voor zorgen dat ze de onbalans opheffen.

Hoe kunt u dan geld verdienen met elektrisch laden?

Heel simpel: Jedlix. Om als partij te kunnen profiteren van deze markt (zowel direct als indirect) is er een asset nodig die het liefst zo snel mogelijk zijn verbruik op of af kan regelen. Is er sprake van te weinig elektriciteit op het net en daardoor hoge onbalansprijzen? Dan zorgt Jedlix ervoor dat de auto’s op dat moment even niet laden. Is er juist sprake van een overschot en daardoor lage onbalansprijzen? Dan gaat Jedlix juist extra auto’s laden om te kunnen profiteren van de op dat moment geldende lage prijzen. Dit levert dus geld op en dit wordt gedeeld tussen Jedlix en de eigenaar van de auto. Deze besparing kan oplopen tot wel 100-200 euro per gebruiker per jaar!’

Flex complex? Het valt best mee! Heeft u vragen of loopt u ook ergens tegen aan in het flexibel gebruik van energie? Stel ze via één van onze social media kanalen, en wij leggen het u uit!

Deel dit bericht via Facebook, Twitter of Linked-In

Was dit bericht interessant? Like dan dit bericht

Gerelateerde berichten


Logo Header Menu